TED Ege Koleji Orkestramız; Keman, Yan Flüt, Davul, piyano, saksafon, klarnet, bağlama, gitar, elektro gitar, bas gitar ve trompet enstrümanlarından oluşmaktadır.Orkestramız müzikten keyif alan , müziği paylaşmak isteyen 55 yetenekli öğrencimizden kurulmuştur. Farklı tonlarda sesleri bir araya getirerek, kulağın hoş duyacağı şekilde sesleri dizme sanatı olan çok seslilik orkestramızın temel ilkesidir.

Orkestramızda çalınan eserler okulumuz müzik öğretmenleri tarafından aranje edilmektedir. Yeteneklerini daha ileri aşamaya taşımak isteyen öğrencilerimizi okul içi ve okul dışında gerçekleşen konserler ile desteklemekteyiz.

Geleneksellikten uzaklaşmadan, çağdaşlığa doğru giden bir tutum içinde olan orkestramızın hedefi; Bireysellikten uzak, sosyal, aktif, sorumluluk bilinci gelişmiş, kendini müzik yoluyla ifade eden nesiller yetiştirmektir.