11.09.2000 tarihinden beri Aydın’da TED Koleji, 16.09.2011 tarihinde TED Ege Koleji olarak Türk Eğitim Derneğinin İktisadi İşletmesi’nin çatısı altında ve 01.07.2014 tarihinden itibaren Türk Eğitim Derneği Genel Merkezi ile İBA Özel Eğitim Öğretim Hizmetleri A.Ş.’nin yaptığı işbirliği ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Türk Eğitim Derneğinin Türkiye çapında oluşturduğu eğitim zincirinin bir halkası olan TED Ege Koleji, bölgenin en büyük kampüsüne sahiptir.
TED Ege Koleji Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Anadolu Lisesi'ni kapsayan eğitim programı; anasınıfından başlayıp 12. sınıfa kadar süren bir bütünlüğe ve devamlılığa sahiptir. Okulumuzda uygulanan öğrenci merkezli program, öğrencilerin çok kültürlü bir ortamda etkin öğrenim yapmalarına imkân tanır.
Çağımızın en son teknolojik olanaklarının kullanımıyla desteklenen disiplinler arası çalışmalar, projeler ve araştırmalarla öğrencilerin modern dünyanın etkin bireyleri olarak yetişmesi hedeflenmektedir.