TED EGE KOLEJİ KAMPÜSÜ SPOR ALANLARI

TED Ege Koleji, eğitim öğretimin yanında spor etkinlikleri, okul takımları ve Sanat Kültür Spor etkinlikleri adı altında düzenlemiş olduğu kurslarla öğrencilerin sosyokültürel gelişimlerine de katkıda bulunmaktadır.

Beden Eğitimi dersleri; ana sınıfları, 1. ve 2. Sınıflarda hareket, beceri, kuvvet, esneklik, çabukluk ve koordinasyon üzerine kurulu eğitsel oyunlarla işlenmektedir. Bu eğitimin 2 aylık sürecinde Beden Eğitimi dersi kapsamında yüzme dersi de verilmektedir. 3. Sınıftan 12. Sınıfa kadar olan süreçte ise beden eğitimi dersleri dört ana branş üzerinden işlenmektedir. Bunlar tenis, basketbol, yüzme ve voleyboldur. Her bir branş 8’er haftalık süreçlerle alanında uzman öğretmenler tarafından öğrencilerimizin o branşın kültürünü, temel tekniklerini, oyun kurallarını bilip, uygulayabilecekleri temel düzeyde işlenmektedir. Derslerde öğrencilerimizin spora olan ilgisini arttırmak, düzenli spor yapma alışkanlığı sağlamak hedeflenmektedir.

Dört ana branşın yanında, Sanat Kültür Spor etkinlikleri kapsamında masa tenisi, dans, yoga, halk oyunları, satranç, jimnastik, bale gibi branşlarda da eğitim verilmektedir.

Okulumuzda her branş için uygun spor alanları bulunmaktadır.
• Voleybol ve basketbol branşları için 1 adet çok amaçlı spor salonu,
• 1 adet bale ve dans salonu,
• 1 adet halk oyunları salonu,
• 1 adet yoga salonu,