2009 yılında kurulan TED Ege Koleji Bandosu, 3. Sınıftan 12. Sınıfa kadar çeşitli kademelerdeki öğrencilerimizden oluşmaktadır. Bando çalışmalarında Ti Sesi, İstiklal Marşı, TED Ege Koleji Marşı, Onuncu Yıl Marşı, İzmir Marşı, Gençlik Marşı vb. çalışmalar sürdürülmektedir. TED Ege Koleji Bandosu, Trombon, Trompet, Alto Saksafon, Tenor Saksafon, Bariton, Klarnet, Yan Flüt ve Boru Trampet Takımından oluşmaktadır.

Aydın’ın ilk Tören Bandosudur. Bayramlarda ve özel günlerde, Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilerek TED Ege Koleji’ni temsil etmektedir.

Geçmişten günümüze kadar gelen bu gelenek ile amacımız, öğrencilerimizin ulusal marşlarımızı, bir ritim eşliğinde birden fazla enstrümanla birlikte çalarken, grup olarak çalabilmelerinin yanı sıra milli duygularına da katkı sağlamak olmuştur.