Yıl boyunca planlanan voleybol çalışmalarının uygulandığı SKS etkinliklerinde öğrencilerin yaş kategorilerine uygun çalışmalar yapılmaktadır.

Voleybolun temel tekniklerinin öğretiminin yanı sıra voleybol branşını sevdirmeye yönelik oyunlarla öğrencilerimizin yıl boyunca eğlenerek öğrenmeleri ve devamlılık göstermeleri amaçlanmaktadır.

Belirlenen hedefler doğrultusunda temel teknikler (parmak pas, manşet pas, smaç, servis ve blok ), duruş, pozisyon , oyun kuralları gibi voleybol becerilerinin kazandırıldığı voleybol SKS etkinliklerinde yıl sonunda, katılım gösteren her öğrencimizin kendi yaş kategorisinde belirlenen tüm hedeflere ulaşılması sağlanmaktadır.

Tüm bunların yanı sıra öğrencilerimizin özgüven , spor disiplini, fair-play sporcu olma disiplini, kazanma –kaybetme bilinci ve sporu bir yaşam biçimi olarak kabul etmeleri motivasyonuna sahip olabilmelerinin de hedeflendiği SKS etkinliklerimizin bu bağlamda devamlılığı ve katılımı oldukça önemli bir yere sahiptir.