Tenis çocuklarda beden dengesinin sağlanmasında, el-göz koordinasyonunun gelişiminde, dikkat ve odaklanma becerisinin gelişiminde, bacak kaslarının güçlenmesinde, doğru beslenme alışkanlığını kazandıran bir branştır. Tenis çocuklarda motorik özelliklerin gelişimine de yardımcı olur.

Okulumuzda tenise yeni başlayan öğrencilerimiz ile raketi tanıma, topla raketi buluşturma çalışmaları ile başlayıp forehand-backhand vuruş çalışmaları ve topu doğru noktada buluşturma çalışmaları yapılmaktadır. Küçük yaş gruplarımızda tenisi oyunlar oynatarak öğretmek onların öğrenme aşamasını daha kalıcı hale getiriyor. Tenis branşını daha önce alan öğrenciler ile forehand-bakhand vuruşlarda teknik düzeltmeler ve topu doğru noktada buluşturma çalışmaları yapılmaktadır. Vole vuruş ve doğru pozisyon alma çalışmalarına devam edilmektedir. Maç yapma becerisi kazandırılmaktadır. Okulumuzda tenis SKS’sinde amacımız her kademede tenis oynayan öğrencinin tenisi hayatının bir parçası haline getirmesi ve kendisini iyi ifade edebilen güçlü, sağlıklı, mutlu bireyler olarak yetişmelerini sağlamak.