Ted Ege Koleji olarak Satranç SKS çalışmasında , her öğrencinin farklı özelliklere sahip bir birey olduğunu göz önünde bulundurmakta,bu yüzden öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda satrançtan yararlanması için imkan sunmaktayız. Satranç SKS etkinliğinde amacımız ,öğrencilerimizi satrançla tanıştırıp sevdirmek, temel kural ve taktikleri öğretmek ,yaptığı satranç müsabakalarının sonuçlarını kabullenerek ,kazandığı ve kaybettiği maçlardan daima alınacak mesajlar olduğunu farkedebilmektir.Çünkü biliyoruz ki ,müsabaka sürecini sağlıklı yürütebilen sporcularımız ,yaşamda karşılaştığı problemleri de sağlıklı yürütmektedir.

Akademik performans ile doğrudan ilişkili olduğunu düşündüğümüz satranç; odaklanma , dikkat, gözlemleme ve konsantrasyonun artmasına önemli katkı sunar. Zaman içinde sabırlı ve düşünceli olmayı , akıllarına gelen ilk şeyi yapmamayı , değişik durumlarda alternatiflerin artı ve eksilerini değerlendirmeyi öğretir.