Dans etmek çocuğun kendini ifade etmesinin alternatif bir yoludur. Öğrencimizin seçtiği dans ne olursa olsun, dans etmek çocuğun öz güvenini, duygusal gelişimini ve fiziksel gelişimini destekler. Yıl boyunca yapılan SKS Salon DANSLARI dersinde öncelikle öğrencilerin iletişim ve sosyal becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Bunun yanında yöresel halk oyunları ile dansın birleşiminden oluşan modern halk dansları eğitimi de öğrencilerimize öğretilmektedir. Modern Halk Dansları ile öğrencilerimize ülkemizin yöresel oyunlarını öğretme, tanıtma ve farkına varma fırsatı da sunulmaktadır. Her eğitim yılının sonunda yapılan yıl sonu gösterileri ve yıl içi yapılan faaliyetlerde yer alan öğrencilerimizin sahne ile tanışmasına vesile oluyoruz. Böylelikle dans öğrencilerimizin bir topluluk karşısında sahneye çıkarak kendilerini dans ile ifade etme olanağı sağlamaktadır.