Müzik

Müzik öğretmeni gözetimi ve sorumluğunda kullanılan, ses yalıtım özelliği olan Müzik Dersliğimiz; anasınıflarından itibaren tüm sınıflarımıza hizmet verebilecek özelliklere sahiptir. Müzik dersleri; anasınıfı ve 1. Sınıflarda Temel Müzik Eğitimi, Orff Tekniği ve Çoklu Zekâ Kuramı doğrultusunda işlenmektedir. 2. ve 3. Sınıflarda melodika eğitimi ve enstrüman çalmaya hazırlık olarak nota eğitimi verilmektedir. 4.Sınıf itibari ile başlayan yan flüt, piyano ve keman enstrüman seçenekleri ile her öğrencimizin seçmiş olduğu bir enstrümanı öğrenmesi hedeflenmektedir.

Okul Korosu
Koromuzda ses bütünlüğüne, nefes çalışmalarına, müziksel işitme eğitimine, ritim duygusunun geliştirilmesine, sözlerin anlaşılır ve doğru telaffuz edilmesine, nüans ve tartımlara dikkat edilmesine önem gösterilir ve bunlara uygun çalışmalar yapılır

Okul Bandosu
3. Sınıftan 10. Sınıfa kadar çeşitli kademelerdeki öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği bando çalışmalarında, katılan öğrencilerimizle Ti sesi, İstiklal marşı, TED EGE Koleji marşı, Onuncu Yıl Marşı, İzmir marşı, Gençlik marşı vb. çalışmaları sürdürülmektedir. Trombon, trompet, alto saksafon, tenor saksafon, bariton, klarnet ve yan flüt enstrümanlarından oluşan bandomuz, Aydın’ın tek Tören bandosudur. Bayramlarda ve özel günlerde Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilerek performanslarını sergilerler.

TED Orkestrası
Okulumuzda trio, quartet gruplarında oda müziği çalışmaları yürütülmektedir Amacımız, öğrencilerimizin küçük gruplarla çalışmanın zevkine varmak, birlikte müzik yapmanın zevkini yaşarken paylaşım, birliktelik, aidiyet duyguları da benimsemelerini sağlamaktır.