BTEC SOSYAL MEDYA YETERLİK BELGESİ
Öğrencilerimize sosyal medya alanında eğitim vermeyi amaçlayan ve onlara mesleki alanda eğitim alma fırsatı sunan bir programdır. BTEC Sosyal medya yeterlik belgesi alan öğrencilerimiz seçtikleri bu programı tamamladıklarında, eğitimleri ve mesleki gelişimleri için sosyal medya araçlarını kullanmayı öğrenmektedir. Sosyal Medya kapsamındaki her türlü film, dizi, reklam, internet sitesi farklı bir bakış açısı ile çözümleyebilmektedir. Günümüzde ihtiyacın çok arttığı “Sosyal Medya Uzmanlığı” alanında belge sahibi olabilmektedir. “Sosyal Medya Yeterlik Belgesi” kapsamında öğrencilerimize kazandırılması hedeflenen beceriler (eleştirel düşünme, yaratıcılık vb.) sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikleri kapsamaktadır.

BTEC programları ile öğrencilerimize yükseköğretime girişte gerekli olan becerileri kazandırmak, onların hayallerindeki mesleklere ilişkin yeterlikleri kazandırmak ve onları sektörün önde gelen firmaları için tercih edilen bireyler haline getirmek hedeflenmektedir. Avrupa, ABD, Asya ve Avusturalya üniversiteleri ile dünya çapındaki firmalar tarafından kabul gören bu program sürekli geliştirilip yenilenerek öğrenenin, işverenin ve çağın ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanmıştır.

Dünyada BTEC
Bu program 110 ülkede BTEC tarafından onaylanan, 5400 merkezde, yaklaşık 4 milyon öğrenciye uygulanmaktadır. BTEC programları öğrencilere, uluslar arası geçerliliği bulunan 25 sektörde 700’den fazla meslek alanında 1500 programda “award, certificate, diploma” düzeylerinde “mesleki yeterlilik” belgesine sahip olma fırsatı sunmaktadır.

BTEC ile Hangi Üniversitelere Gidilebilir? Toplam 198 üniversite…
• Oxford Üniversitesi
• Yale Üniversitesi
• Middlesex Üniversitesi
• Colorado State Üniversitesi
• Toronto Üniversitesi
• James Cook Üniversitesi
• Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

Okulumuzda BTEC
Merkezi İngiltere olan BTEC programları, MEB mevzuatına göre okulumuzda uygulanmakta olan haftalık ders çizelgesinde 7. Sınıflarımızda Sosyal Medya,“Level 1 Award in Social Media” ile 9. Sınıflarımızda Bilgi Teknolojileri, IT 2 seviyesinde olarak yer almaktadır.