Beslenme Dostu Okul Nedir?

Sağlıklı Beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlı, öğrencilerine ve velilerine sağlıklı beslenme ve yaşam boyu spor konularında farkındalık oluşturan okul demektir.

Beslenme Dostu Okul Programı Hakkında Resmi Gazete’de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın "Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması" başlığı kapsamında, “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 21.01.2010 tarihinde imzalan protokol ile Beslenme Dostu Okullar Programı ülkemizde başlatılmıştır.

Beslenme Dostu Okul Proje Hedeflerimiz
  • Obezite konusunda farkındalık yaratmak
  • Fiziksel aktivite ve hareketli yaşam konusunda bilinç düzeyini yükseltmek
  • Okul kantininde sağlıklı gıdaların satışına yer vermek
  • Okul yemekhanesinde sağlıklı yemeklerin hizmetini vermek
  • Sağlıklı vücut/kitle indeksinin önemine dikkat çekmek

• Okulumuzda 2011 yılı itibariyle başlattığımız Beslenme Dostu Okul Projesi başarıyla yürütülmektedir.