EĞİTSEL REHBERLİK ÇALIŞMALARI

1-Okula Uyum Çalışmaları: Okula yeni başlayan öğrencilere Türk Eğitim Derneği'nin, okul tarihçemizin, PDR bölümünün, okul fiziki ortamının, Okula özgü kuralların ve Değerler Eğitimi vb. ek eğitim programlarının öğrencilere tanıtılmasıdır.

2-Bültenler: Velileri Öğrencilerin Yaş Özellikleri, Çocuk Eğitimi, Davranış Bozuklukları ve Nedenleri, Çocuğun Okul Başarısını Destekleme, Ergenlik vb. konularda bilgi veren bültenler hazırlanmasıdır.

3-Her Sınıf Düzeyinde Öğrenci Davranışlarını Geliştirme amaçlı Sınıf içi Rehberlik Etkinliklerinin planlanması ve uygulanması: Bu yolla Koruyucu Önleyici Rehberlik Etkinliklerinin, Değerler Eğitimi Etkinliklerinin öğrencilerle etkileşimli bir şekilde işlenmesi, öğrencilerin sınıf içindeki tutum ve davranışları ile gözlemlenerek tanınması, öğrencilerin Rehber Öğretmenle yakınlaşmalarının sağlanmasıdır.

Sınıf İçi Rehberlik Etkinlikleri: Lise-Ortaokul: - Verimli Ders Çalışma Yöntemleri
- LGS-YKS Sistemleri
- Başarıya Götüren Sınav Stratejileri
- Sınav Kaygısıyla Başa Çıkma Yöntemleri
- Sağlıklı İletişim
- Sağlıklı Yaşam, Hijyen ve Sağlıklı Beslenme
- Bilinçli Teknoloji Kullanımı
- Bağımlılık Yapan Maddeler ve Hayır Deme Becerisi
- Zorbalık ve Siber Zorbalık ile Başa Çıkma
- Öfke ve Stres Yönetimi
- “Hazır mısın Hayata? ” sunumu- 12. sınıflar

4-İşbirliği: Okul idaresi, Sınıf öğretmenleri/Şube rehber öğretmenleri, danışman öğretmen ve velilerle; okul-ev tutarlılığının sağlanması ve öğrencilerin; akademik-sosyal-duygusal gelişimlerine destek olunması konusunda işbirliği yapılmasıdır.

5-Bilgilendirici seminerler:
Velilere;