Bilim Atölyesi, okulumuzun İlkokul 3. ve 4 Sınıf, Ortaokulda ise tüm kademelerde öğrencilerin katılabildiği çalışma grubudur.

Bilim Atölyesi çalışmalarında, geliştirdiğimiz materyallerle, uygulamaya yönelik fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi dört önemli disiplinin birbirleriyle entegrasyonu hedeflenmektedir.

Çocuklarımıza, eleştirel düşünme, yaratıcılık, yenilenme, problem çözme, üretkenlik ve sorumluluk gibi 21. Yüzyıl becerilerini kazandırmak üzere teorik bilginin yanı sıra; öğrendiklerinin içeriğini canlandırarak yaşamında uygulama yapabilecekleri, yeni teknolojileri keşfetmesini sağlayacak, olaylar arasındaki ilişkiyi daha iyi anlamalarını sağlayan, öğrenme motivasyonunu arttırarak gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz.

Öğrencilerimiz Bilim Atölyesinde öğrendikleri ve yaptıkları çalışmaları her yıl geleneksel Bilim Şenliğimizde sunmaktadırlar.

• Bilim Şenliği
Şenlik haftası içerisinde öğrenciler bilim atölyesi etkinlikleri düzenler.
BİLİM ŞENLİĞİ
TED Ege Koleji Geleneksel Bilim Şenliği'nde Bilim Atölyesi öğrencileri, yıl boyunca hazırladıkları projelerle büyük bir başarı elde ettiler. 35 öğrenci, şenliğe katılarak Bilim Atölyesi'nde tasarladıkları teknelerle heyecan dolu bir tekne yarışı düzenledi. Ayrıca, Labirent oyunu, Vızz oyunu, Sesi Görüyorum, Ses Bombası, ayrılmayan kitaplar, mıknatıslı labirent deneylerini gerçekleştirdiler.
TED Ege Koleji Geleneksel Bilim Şenliği, Bilim Atölyesi öğrencilerinin yaratıcılığını ve bilimsel merakını ortaya koyduğu bir platform olarak önemli bir rol oynadı. Öğrenciler, projeleriyle hem bilimsel düşünceyi teşvik etti hem de ziyaretçilere eğlenceli ve öğretici deneyimler sundu. Bu etkinlik, geleceğin bilim insanlarını ve mühendislerini yetiştirmeye yönelik önemli bir adım niteliği taşıyor.