Kodlama ve Robotik Eğitimiyle Üretken Bireyler Yetiştiriyoruz

KODLAMA VE ROBOTİK EĞİTİMİYLE ÜRETKEN BİREYLER YETİŞTİRİYORUZ
TED Ege Koleji olarak ana sınıfı, ilkokul, ve ortaokul öğrencilerine KODLAMA VE ROBOTİK DERSLERİMİZLE düşünmeyi öğrenen nesiller yetiştirmeyi amaç edindik.
Kodlama ve Robotik dersleriyle, öğrencilerimiz 5 yaşından itibaren kodlama diliyle tanışıyor. Çağımızın teknolojisini anlayan, eleştiren, yorumlayan ve geliştiren bireyler olarak yetişiyor.
Kodlama ile okul öncesi eğitimi döneminde tanışan TED Ege Koleji öğrencileri, evrensel bir dil olarak gün geçtikçe önem kazanan kodlamaya hakim, projelerini hayata geçirebilen, algoritmik düşünme becerisi gelişmiş, üretken bireyler olarak ülkemizin geleceğini yazacaklardır.
Geleceğin dünyasını hayal ettiğimizde hayatımızda olacak birçok teknolojiyi şu anda düşünmek çok zor. Mevcut etrafımızda olan tüm teknolojik aletlerin ve kullandığımız sistemlerin alt yapısında yazılım ve kodlama vardır. Geleceği düşündüğümüzde şu anda var olan teknolojik aletler ve sistemler daha da yaygınlaşacaktır.
Kod ya da algoritma yazabilmek bize problemlere farklı yönlerden bakabilme ve en kestirme çözümü bulabilme yeteneği kazandırmaktadır
Bir robotu tasarlarken tasarım sırasında hangi aşamaları kullandığı, öncesinde ve sonrasında yaşadığı problemleri çözebilme ve deneyimleme şansı, sonrasında plana uygun hareket etme ve zihinsel çözümleme becerisini geliştirmeye yönelik yeteneklerini geliştirebilmektedirler.
STEM doğrultusunda okulumuzda Kodlama Saati, Scratch, Arduino, MakeBlock, LEGO EV3 Mindstorms ve Microsoft Small Basic müfredatları uygulanmaktadır. Disiplinler arası yaklaşım ile STEM uygulanmakta ve diğer tüm derslerle birlikte hareket edilmektedir.