GEMS

ANA SINIFI ÖĞRENCİLERİMİZ GEMS (GREAT EXPLORATION IN MATHS AND SCIENCE) MATERYALLERİ İLE MATEMATİK VE FEN’DE BÜYÜK BULUŞLAR YAPIYOR.
Ana okulumuz da öğrencilerimizin fen ve matematik bilimlerindeki temel bilimsel kavram ve yöntemleri anlamalarını ve bu bilimlere karşı olumlu bir tutum edinmelerini sağlamak, bunun yanı sıra bağımsız öğrenen ve eleştirisel düşünebilen bireyler yaratmak, böylelikle öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmelerini sağlayarak fen ve matematik alanlarındaki başarılarını artırmak en büyük görevlerimizden biridir. Bu amaçla farklı eğitim sistemlerini incelemekte ve öğrencilerimiz için yararlı olacağını düşündüğümüz GEMS PROGRAMINI ana sınıfı eğitim programımıza entegre etmekteyiz.
Bu amaçla GEMS PROGRAMI;
Sorgulamaya,
Araştırmaya,
Gözlem yapmaya,
Yeni bilgiler ve fikirler oluşturmaya
Hayat boyu edinilen bilgileri kullanmaya
Keşfetmeye yönlendirirken aynı zamanda fen ve matematiği eğlenerek öğretmeyi hedefleyen bir programdır.