TOEFL

TOEFL Nedir?

TOEFL dünya üzerinde lisans ve yüksek lisans alanında geçerliliği en yüksek olan sınav uygulamasıdır.  Başta ABD ve Kanada’daki üniversiteler olmak üzere uluslararası öğrenci kabulünde bu sınavdan alınan puanlar zorunlu kabul kriterlerinden biri sayılmaktadır.  Türkiye’de TOEFL’dan alınacak iyi bir skorla devlet üniversitelerinin ve özel üniversitelerin tamamında hazırlık senesini atlamak mümkündür. Buna ek olarak iş başvurularında yüksek bir TOEFL sınavı iyi bir İngilizce seviyesinin göstergesidir.

TOEFL uygulamaları hiçbir ülkenin müfredatına bağlı olmaksızın, dilin akademik ve sosyal kullanımını, öğrencinin dile hâkimiyetini tarafsızca ölçmektedir. Liseyi yurtdışında okumak isteyen veya değişim öğrencisi olarak yurtdışında eğitim almak isteyen öğrenciler için de dünya çapında geçerliliği olan bir sınavdır.

Bu uygulamanın amacı; öğrencilerimize belli periyodlarda sınav yaparak aldıkları eğitimi değerlendirmek, güçlü ve zayıf yönlerini tespit ederek daha sonraki İngilizce öğrenimini daha verimli geçirmeleri için gerekli verilere ulaşmaktır.

Küçük yaştan itibaren öğrencilerimizin TOEFL deneyimi kazanmaları ve eğitim hayatları boyunca İngilizce dil gelişimini uluslararası standartlarda değerlendirmek için TOEFL sınavları ve sertifikalandırılmaları çalışmalarını sürdürmekteyiz.

Okulumuz TED Ege Koleji 2015 yılından beri akredite bir TOEFL sınav merkezidir.