Anne Baba Okulu

Okulumuzda yıllardır sürdürdüğümüz ve deneyimler ve paylaşımlarla geliştirdiğimiz Anne-Baba Eğitimi, İlkokulun başlangıcında Ana Sınıfında ve Ergenlik ve Sınav Sisteminin başlangıcında 6.Sınıfta verilmektedir.
            Anne-Baba Eğitimimiz; Anne-Babaların çocuklarına karşı olumlu tutum ve davranışlar geliştirmesine yardımcı olmak, Anne-Babalara çocukları ile nasıl sağlıklı iletişim kurabileceklerini anlatmak, çocuğun gelişim sürecindeki değişimlerine ilişkin özelliklerini aktarmaktan, cinsel eğitime kadar 0-12 Yaş Çocuğunu ilgilendiren farklı konularda ebeveynlere ışık tutmak amacıyla hazırlanmıştır.
          Anne-Baba Okulumuz her yıl Ana sınıfı ve 6.Sınıf velilerimize, sunumlar, alıştırmalar ve paylaşımlardan oluşan yapılandırılmış bir program içinde eğitim vermektedir.

ANASINIFI (6 YAŞ) ANNE-BABA OKULU PROGRAM

I.OTURUM

Son Çocukluk Dönemi (6-12 yaş)
Çocuğun Cinsel Eğitimi
Çocukla İletişim
Sınırlar ve Sorumluluklar

II.OTURUM

Anne-Baba Tutumları
Kardeşlerarası İlişkiler
Eşlerde Problem Çözme
Çalışan Anne ve Çocuğu

III.OTURUM

Çocuğumuzun Başarısına Nasıl Destek Olabiliriz
I.Sınıfta Bizi Neler Bekliyor?
(1.Sınıf Öğretmenlerinin Katılımı ile…)

6.SINIF ANNE-BABA OKULU PROGRAM

KONU BAŞLIKLARI

-Ergenlikte Zihinsel, Ruhsal, Bedensel ve Sosyal Değişim
- Ergen Çocuğunuzla İletişim
-Sınav Sistemi ve Sınav Stratejileri
-Anne-Babalar Çocuklarının Başarısına Nasıl Destek Olabilir?
-Geleceği Planlamak