Mesleki Rehberlik

MESLEKİ REHBERLİK

• Ana sınıfından 12.sınıfa kadar tüm seviyelere uygun, meslekleri ve gerektirdiği beceri ve diğer özellikleri tanıtma amaçlı sınıf içi Mesleki Rehberlik Etkinlikleri uygulanması.
  • 8.Sınıflara çevredeki eğitim olanaklarının ve gidebilecekleri Orta öğretim kurumlarının tanıtılması.
  • 11. Ve 12. Sınıflara çevredeki eğitim olanaklarının ve gidebilecekleri yükseköğretim kurumlarının tanıtılması ve geziler düzenlenmesi.
  • 8.Sınıf öğrencilerine orta öğrenime geçişte uygulanan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) hakkında bilgilendirici çalışmaların yapılması.
  • 6.7. sınıf öğrencilerine Liselere Geçiş Sınavı (LGS) hakkında bilgi verilmesi.
  • 12.sınıf öğrencilerine Yüksek Öğretim Kurumu Sınavı (YKS) hakkında bilgilendirici çalışmaların yapılması.
  • 11. Sınıf öğrencilerine Yüksek Öğretim Kurumu Sınavı (YKS) hakkında bilgi verilmesi.
  • Lise sınıfları için “Uzmanlar Mesleklerini Anlatıyor” Programının hazırlanması ve her ay, davet edilen bir uzmanın mesleği ve iş yaşamı konusunda öğrencilerle bir söyleşi yapmasının planlanması.
  • “Mesleki Gölge” etkinliği kapsamında, 11.sınıf öğrencilerinin tanımak istediği mesleği, alanında uzman kişilerin çalıştığı kurum ve işyerlerine giderek, gözlem ve görüşme yoluyla tanıtılması.

TED'Lİ OLMAK
90 Yıl Etkinliklerimiz kapsamında 12 Ocak'ta okul tarihimizde bir ilkin mutluluğunu yaşadık. Meslek sahibi mezunlarımız Endüstri Mühendisi Eylül Ege Tayşi ve Diş Hekimi Berkant Önal öğrencilerimizle TED’li olmanın hayatlarındaki anlamı, okulumuzun kendilerine katkıları ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

MESLEKİ GÖLGEDE ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİNİ TANIDIK

11. sınıflarımızdan Ziraat Mühendisliği mesleğini tanımak isteyen beş öğrencimiz ile İncir Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret ettik.

Mesleki Gölge Etkinliğimizde Beyin Cerrahiliği Bölümünü Tanımak İçin Adnan Menderes Üniversitesi'ndeydik
11. sınıflarımızdan Beyin Cerrahı olmak isteyen beş öğrencimiz, velimiz Yrd. Doç. Dr. Varol Aydın'ın bilgilendirmesiyle bu bölümü tanıdılar.

TED'Lİ OLMAK ve MESLEK TANITIM GUNLERİ  ETKİNLİĞİMİZ
3 Mayıs günü, TED Ankara Koleji Mezunu Velimiz Veteriner Hekim Prof. Dr. Bayazıt MUSAL ve Ortaokul Mezunlarımızdan, Haziran ayında Veteriner Hekim olarak mezun olacak Emre GÜRDAL ile lise öğrencilerimiz bir söyleşi için konferans salonumuzda bir araya geldiler.

SÖKTAŞ MESLEK TANITIM GEZİSİ
Mesleki Rehberlik Etkinliklerimiz kapsamında 7 Mart'ta 11. sınıf öğrencilerimizle Söke Söktaş Tekstil İşletmesi'ne bir gezi düzenlendi.

Türk Eğitim Derneği 90. yıl etkinlikleri kapsamında 10. Meslek Tanıtım Günümüz 11 Ocak günü velimiz Vodafone Akıllı Köy Kurucusu Tülin AKIN lise öğrencilerimizle bir söyleşi gerçekleştirdi.