Mesleki Rehberlik
  • Ana sınıfından 8.sınıfa kadar tüm seviyelere uygun, meslekleri ve gerektirdiği beceri ve diğer özellikleri tanıtma amaçlı sınıf içi Mesleki Rehberlik Etkinlikleri uygulanması.
  • Ortaokul sınıfları için “Uzmanlar Mesleklerini Anlatıyor” Programının hazırlanması ve her ay, davet edilen bir uzmanın mesleği ve iş yaşamı konusunda öğrencilerle bir söyleşi yapmasının planlanması.
  • 8.Sınıflara çevredeki eğitim olanaklarının ve gidebilecekleri Orta öğretim kurumlarının tanıtılması.
  • 8.Sınıf öğrencilerini orta öğrenime geçişte uygulanan Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) hakkında bilgilendirici çalışmaların yapılması.
  • 6.7. sınıf öğrencilerine Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) hakkında bilgi verilmesi.
  • Lise sınıfları için “Uzmanlar Mesleklerini Anlatıyor” Programının hazırlanması ve her ay, davet edilen bir uzmanın mesleği ve iş yaşamı konusunda öğrencilerle bir söyleşi yapmasının planlanması.