Eğitsel Rehberlik

1-Okula yeni başlayan öğrencilerin Uyum Çalışmaları: Türk Eğitim Derneği'nin, okul tarihçemizin, PDR bölümünün, okul fiziki ortamının, Okula özgü kuralların ve Değerler Eğitimi vb. ek eğitim programlarının öğrencilere tanıtılması.

2-Bültenler: Velileri Öğrencilerin Yaş Özellikleri, Çocuk Eğitimi, Davranış Bozuklukları ve Nedenleri, Çocuğun Okul Başarısını Destekleme, Ergenlik vb. konularda bilgi veren bültenler hazırlanması.

3-Her Sınıf Düzeyinde Öğrenci Davranışlarını Geliştirme amaçlı Sınıf içi Rehberlik Etkinliklerinin planlanması ve uygulanması: Bu yolla öğrencilerin sınıf içindeki tutum ve davranışları ile gözlemlenerek tanınması, öğrencilerin Rehber Öğretmenle yakınlaşmalarının sağlanması.

4-İşbirliği: Okul idaresi, Şube rehber öğretmenleri ve velilerle, okul-ev tutarlılığının sağlanması ve öğrencilerin; akademik-sosyal-duygusal gelişimlerine destek olunması konusunda  işbirliği yapılması.

5-Bilgilendirici seminerler:

Velilere;